Kalifiësta is ontstaan in 2008 toen enkele leden van het Kalité-team op zoek waren naar een evenement om het 2de kermisweekend van Kalfort wat meer leven in te blazen. Het idee rond een festivalletje te organiseren met muziekgroepen gekoppeld aan een mini wereldmarkt was hier dan ook het antwoord. De perfecte locatie op een rustig gezellig pleintje werd snel gevonden.

Door de perfecte weersomstandigheden was de eerste editie een schot in de roos. Een tweede editie moest er dus ook beslist komen, en was tevens ook niet de laatste.

FULL 2018 LINE-UP TIMES

Zaterdag 1 september: KALIFIESTA!!

Houston’s Problem

Deze 5-koppige bezetting vindt zijn roots in Denderleeuw. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, catchy melodieën en pompende drums brengt Houston’s Problem zeer toegankelijke alternatieve rock.
De muzikale invloeden variëren van Tool tot Queens Of The Stone Age, maar evengoed van Royal Blood tot Truckfighters en Red Fang.
VTM-kijkers zullen Dries (verliezend finalist) en Dieter (halve finale) wellicht nog kennen uit 'The Voice van Vlaanderen' 2017.
Beiden toonden toen hoe goed zij individueel kunnen zingen.

 

Rupelsoldaten

In 2005 worden de Rupelsoldaten opgeroepen voor een hoger doel. Het volk bevrijden van crisis en onderdrukking is sindsdien hun missie. De beste wapens tegen deze donkere krachten blijken opzwepende ritmes en kritische lyrics.
Deze met de nodige humor om de moraal van de troepen hoog te houden.
De strijd gaat gepaard met een hevig feest en zo werden reeds vele steden en gehuchten op spectaculaire wijze bevrijd. Reggae Geel en Mano Mundo waren de meest bloederige veldslagen, die nog lang zullen nazinderen in de geschiedenisboeken.
De Rupelsoldaten brengen reggae en dancehall met Vlaams-Rupelse Lyrics om het volk in lichterlaaie te zetten. Nog lang niet uitgevochten, beloven ze het volk het feest dat ze verdienen. Soldaten, geef acht!!!


Kalifiesta

 

Pussy Willow

Rock coverband “Pussy Willow” brengt jullie in hoog tempo een wervelende show met all-time rock & dance songs van vroeger en nu.
De groep bestaat uit drie broers, een bassende “Godfather” en een Italiaans drumwonder vanuit het verre Napoli. Donkere kroegen, immense festivalpodia, al uw events en private party’s, deze vijf “Pussy’s” deinzen voor niks terug! Beleef de “Rock-Rollercoaster”, gedrenkt in pure originaliteit, gecoverd in ware showcasestijl.


Les Copines

Vrouwen aan de macht in cover- en feestbandland.
Vanaf nu is de wereld aan Les Copines, het nieuwe project waarbij Isabelle A opnieuw in zee gaat met partner-in-crime Ianthe Tavernier. Les Copines is het nieuwe party- concept van de dames.
Voortaan delen Isabelle en Ianthe de lakens uit en nemen zij telkens weer een andere copine uit showbizzland mee op sleeptouw. Dat zal nu eens Helle Vanderheyden zijn en dan weer Anne Van Opstal. Les Copines is immers een vrolijke meidenbende die de ambiance hoog in het vaandel draagt.
Zowel live als on tape knallen de dames met een keur aan all-time pop- en dance-hits. Verwacht gebalde power. Verwacht spitse medleys. Verwacht een uitgekiende look.
En verwacht vooral een hoog-hoger-hoogst feestgehalte.

Sista Flex & Dievanongs DJ Set

Ze hebben enkele jaren de podia in Vlaanderen al zingend en skankend laten beven.
Nu zijn ze terug in een nieuwe configuratie! Met hun funky dj set, kan je je verwachten aan vette beats & groovy party tracks. Geen eigen nummers deze keer, maar hun favoriete tunes aan elkaar gemixed door de legendarische Sista Flex (Civalizee Foundation) en overgoten met de typische positieve vibes van Dievanongs!
Gewapend met 2 decks en een microfoon zetten ze iedere party naar hun hand! Ready? Set? Boomblast!!!

 DJ Battle: Who’s Jack?!, DJ Ben en DJ John sluiten af met een DJ Battle!

Met een mix van jaren ’90 tot heden, van de
beste meezingers tot de vetste dansnummers laten zij jullie nog tot in de late uurtjes doorfeesten!
De ideale afsluiter van
Kalifiesta 2018!

Ja, we weten het nu al: Kalifiesta wordt weer een toppertje!!

Locatie

Het Festivalterrein is gelegen in het Fabiolapark te Kalfort, een deelgemeente van Puurs. Dit heeft als voordeel dat het station op wandelafstand ligt (500m) van het Festivalterrein.

Bereikbaarheid

Fiets: Kalifiësta is vlot bereikbaar met de fiets! Raadpleeg www.fietsnet.be voor meer informatie over het fietsknooppuntennetwerk en routeplanner.

Met het openbaar vervoer: Kalfort ligt op een kilometer wandelafstand van het NMBS-station van Puurs. Dit station ligt op de lijn Puurs-Antwerpen en Sint-Niklaas-Puurs-Mechelen en is vanuit deze plaatsen gemakkelijk te bereiken.

Kom je met de wagen? geen probleem, hiervoor zijn ook parkeerplaatsen voorzien in de omliggende straten.

Vanuit Antwerpen of Brussel: A12 volgen. Afrit Temse-Sint-Niklaas (N16); richting Temse-Sint-Niklaas. Aan derde of vierde verkeerslichten naar links (pijl Kalfort).

Vanuit Gent: E17 richting Antwerpen. Afrit Temse (N16) richting Willebroek-Mechelen. Over de Scheldebrug aan de vijfde of zesde verkeerslichten rechts.

Het adres van het festivalterrein voor jouw eigen routeplanner:

Kalfortdorp
B-2870 Puurs
BelgiŽ

Kaart en routeplanner


Grotere kaart weergeven

Afval

Elk jaar worden we na het festival geconfronteerd met een onvoorstelbare hoeveelheid afval op het festivalterrein, soms op minder dan 10 meter afstand van een afvalcontainer. Achtergelaten door festivalgangers die thuis alles wel netjes opruimen. Laat dit festival ook jouw thuis zijn, en ruim je afval op.

Standhouders

Standhouders & marktkramers die graag willen deelnemen, reserveer tijdig uw plaats via: info@kalfortkermis.be

Wij maken samen van uw feest een succes!© 2008 Kalite | info@kalfortkermis.be | Alle rechten voorbehouden